head_banner

Anvendelse af elektrostatisk olierenser i turbineoliesystem

Abstrakt: Kvaliteten af ​​turbinesmøreolie og brandsikker hydraulikolie påvirker direkte den sikre og pålidelige drift af turbineenheden.Med en tendens til turbiner med stor kapacitet og høje parameter bliver kravene til renhed af turbinesmøreolie og brandsikker hydraulikolie højere og højere.Dette papir introducerer princippet og ydeevnen af ​​den elektrostatiske olierenser og præsenterer dens anvendelse i turbinesmøreolie og brandsikker hydraulikolie.

Nøgleord: elektrostatisk olierenser, film, smøreolie, brandsikker hydraulikolie, turbine.

Introduktion
Dampturbinesmøringssystem brugt dampturbinesmøreolie og hydraulisk kontrolsystem resistent hydraulikolie, har strenge krav i enhedsdrift, såsom viskositet, partikelforurening, fugt, syreværdi, oxidationsmodstand, emulgeringsmodstand [1-2], partikelforureningen er særligt vigtigt, relateret til turbinens rotoraksel og lejeslid, kontrolsystem, fleksibiliteten af ​​ventil og servoventil, påvirker direkte driftssikkerheden af ​​dampturbineudstyr.

Med udviklingen af ​​dampturbineudstyr i retning af stor kapacitet og høje parametre, for at reducere den strukturelle størrelse af oliemotoren, udvikler den anti-brændbare hydraulikolie sig i retning af højtryk [3-4].Med forbedringen af ​​pålidelighedskravene til enhedsdrift bliver renhedskravene til dampturbinesmøreolie og anti-brændbar hydraulikolie højere og højere.For at sikre, at oliekvalitetsindekset i enhedens drift altid kontrolleres inden for standardområdet, er smøreolie og antibrændbar hydraulikolie online olierenserbehandling nødvendig, så valget af olierenseren og dens behandlingseffekt vil direkte påvirke sikkerheden og pålideligheden af ​​dampturbinens drift.

Type renser
Typen af ​​olierenser er forskellig i henhold til filtreringsprincippet.Olierenseren kan opdeles i mekanisk filtrering, centrifugalfiltrering og elektrostatisk adsorptionsfiltrering (som vist i tabel 1).I den praktiske teknik anvendes ofte flere forskellige behandlingsmetoder i kombination.

1.1 Mekanisk olierenser
Den mekaniske olierenser skal opsnappe de granulerede urenheder i olien gennem det mekaniske filterelement, dens renseeffekt er direkte relateret til nøjagtigheden af ​​det mekaniske filter, filternøjagtigheden er op til 1 um, denne type olierenser er meget udbredt i elsystemet.Generelt hører den dobbelte olierenser, returolierenserskærmen og onlinerenserskærmen konfigureret i smøreoliesystemet alle til den mekaniske olierensermaskine.Store partikelurenheder i smøreoliesystemet kan fjernes med en mekanisk olierenser, og små partikelurenheder kan fjernes med et præcisionsmekanisk renseelement.
Ulempen ved mekanisk olierenser: jo højere filtreringsnøjagtighed, jo større tilsvarende modstandskraft, er olieforsyningstryktabet større;levetidsforholdet for filterelementet kortere, arbejdet skal udskifte filterelementet ofte i arbejdet, operationen er ikke mulig forårsager kunstig forurening;ude af stand til effektivt at rense vandet og lime i olien Stoffet og affaldet er mindre end renserens størrelse.For at overvinde de øvre ulemper, i tekniske applikationer, mekanisk olierenser ofte med andre netto kemiske metoder (såsom vakuum dehydrering, etc.), bruges sammen for at opnå den bedste sted rationel effekt.

1.2 Centrifugal olierenser

Olierenserens centrifugalfiltreringsteknologi er at bruge centrifugen til at rense olien i tanken.Ved at rotere olien indeholdende partikler og andre forurenende stoffer ved høj hastighed, er densiteten større end olieurenhederne centrifugaler ud, for at opnå formålet med at adskille den rene olie.Dens fordele er, at fjernelse af frit vand og store partikler af urenheder har en god effekt, stor behandlingskapacitet, ulempen er, at fjernelsen af ​​små partikler er dårlig og ikke kan fjerne ikke-frit vand.Centrifugal olierenser bruges i vid udstrækning til brændstofbehandling i gasturbineanlæg og bruges ofte i kombination med mekanisk filtreringsbehandling i dampturbinesmøreoliesystem.Fordi højhastighedsrotationen af ​​centrifugen også er stor, er udstyret støjende, dårligt arbejdsmiljø, volumen og tungt.

1.3 Elektrostatisk olierenser

Den elektrostatiske olierenser bruger hovedsageligt det elektrostatiske højspændingsfelt, der genereres af den elektrostatiske generator til at gøre de forurenende partikler i olien fyldt med elektrostatiske ioner og er fastgjort til fiberen under påvirkning af det elektriske felt.Princippet er vist i figur 1. På grund af adsorptionsprincippet frem for gennem filtrering kan elektrostatisk olierenser opfange alle former for urenheder på 0,02 μm, inklusive hårdmetalmaterialer, bløde partikler kan fjernes.

Egenskaber ved elektrostatisk olierenser:

(1) Høj rensningsnøjagtighed, filternøjagtighed er op til 0,1 μm, kan fjerne sub-mikron forurenende stoffer;
(2) kan effektivt kombinere vakuumsystemet og koalescenssystemet, kan hurtigt fjerne vand og gas;
(3) hurtig rensningshastighed, kan hurtigt behandle partikler, hurtig rensning;Stor flowhastighed, Kan opfylde behovene for vask og rengøring;
(4) rensesystem, gennem elektrostatisk polymerisationsrensningsteknologi vil ikke kun fjerne urenheder og partikler i olien, men kan også fjerne syreprodukter, levende kolloid, oliemudder, lak og andre skadelige stoffer rense, forhindre regenerering, forbedre olien produkt indeks;
(5) en bred vifte af anvendelser, selvom fugten i olien overstiger standarden, men kan også fungere normalt.

2 lak
2.1 Fare ved lak
"lak" er også kendt som kulstofophobning, lim, lakmateriale, elastisk oxygen Chemical, patentlæder osv., er en mulig orange, brun eller sort uopløselig Opløsning af membransedimentet, er et produkt af olieforringelse.Efter at lakken dukker op i dampturbinens smøreoliesystem, skal du glide inde i lejet. Den dannede lak fastgøres let til metaloverfladen, især i de fleste lejer. Det lille mellemrum resulterer i den minimale oliefilmtykkelse og det maksimale oliefilmtryk. lejekapaciteten falder, smøreolietemperaturen stiger, sikkerheden af ​​lejebøsningen vil påvirke [4,10-11] negativt.
lakfænomenet og dets skade i Europa og Amerika, Japan er blevet værdsat, USA Landet har formuleret lakdetektionsstandarden (ASTM D7843-18), og laktendensindekset er inkluderet i vurderingsindekset for olieskift.Vores land har også opført lak som testvare i GB / T 34580-2017.

Farerne ved lakken er som følger

(1) på grund af den høje arbejdstemperatur på lejefladen er lakken let at fastgøre til skyttens arbejdsflade, over tid vil overfladen være smeltet (se figur 2);

Anvendelse af elektrostatisk o2

:(2) blokering og øge friktionen;
(3) blokere renseren og forårsage skade på udstyr;
(4) lak aflejret på køler fører til dårlig varmeafledning, olietemperaturstigning og olieoxidation;
(5) lak er polær, let at fastgøre til metal eller faste partikler, hvilket forårsager slid på udstyr.

2.2 lakfjernelse

Smøreolie "bløde partikler" af lak og slam tegnede sig for mere end 80% af de samlede forurenende stoffer [12-13], på grund af de "bløde partikler" størrelsen er lille, hvis brugen af ​​mikromekanisk filtreringsmetode er let at forårsage renser , kernerenserblokering og filtreringseffekt er ikke ideel, og elektrostatiske rensepartiklers feltadsorption på opsamleren kan derfor effektivt fjerne små partikler i olieforurenende stoffer, og skalakapaciteten er stor, så den er meget brugt i udlandet til at fjerne lak og slam i olien.Den elektrostatiske olierenser kan ikke kun effektivt fjerne lakken i smøreolien, men også vaske den lak, der er blevet afsat på metaloverfladen for at sikre sikker drift af udstyret og forlænge oliens levetid.

1.Anvendelse af elektrostatisk olierenser i smøreoliesystem

Da et kraftværk i Fangchenggang gennemgik 3 # maskinen i juni 2019, blev der fundet et meget tydeligt lakfænomen på den aksiale flise (som vist i figur 3) og tydelige ridsemærker.Der er fundet lak efter olieprøvetagningstest. Membrantilbøjelighedsindekset oversteg standarden og nåede 18,2.Enhedens smøreoliesystem Udstyret med dobbelt olierenser, returolierenser, onlinerenser, men alle tilhører I mekaniske rensere er det svært at fjerne lakken.Derudover blev kraftværket købt. Et importeret mærke centrifugalolierenser, kan heller ikke løsne lak.
Smøreolietanken på denne 3 # maskine er 43 m³, ved brug af Great Wall TSA 46 dampturbineolie (klasse A).For at fastgøre denne smøreolie i lakken helt fjernet, og forhindre lakken igen, design VOC-E-5000 med en flowhastighed på 3000 L / h, type elektrostatisk renser blev produceret Olie maskine (som vist i figur 4), og påført smøreolien fra Fangchenggang kraftværk Rensningsregenerering.Den oprensede olie udtages regelmæssigt ved henholdsvis 1000 ml i laboratorieanalyser fra tredjepartstestinstitutionerne Shanghai Runkai og Guangzhou Research Institute.

Anvendelse af elektrostatisk o4
Anvendelse af elektrostatisk o3

4.Påføring af elektrostatisk olierenseri anti-forbrændingshydraulikoliesystem

I marts 2019 fandt et kraftværk i Hebei hydraulikolie på 1 # sort (som vist i FIG. 6).Efter prøveudtagning testede Shanghai Runkai resultatet af laktendensindekset var 70,2, hvilket alvorligt oversteg standarden, og syreværdien var 0. 23. I maj 2019 blev vores JD-KR 4 elektrostatiske olierenser brugt til at rense den antiforbrændingshydraulikolie. .Efter en måneds brug faldt olielakindekset til 55,2.I den anden måned af rensningsprocessen, fandt, at lak indekset ikke ned, men en lille stigning, fundet i udskiftning af renserens rensningsudstyr renseren er dækket med mudder / film urenheder (som vist i figur 7), er hele elektroden dækket af mudder / film, føre til rensning regenerering enhed tab af elektrostatisk renser adsorption funktion.Efter udskiftning af renseelementet faldt indekset for anti-brændbar hydraulikolie lak til 8,9 (som vist i figur 8).

Anvendelse af elektrostatisk o5
Anvendelse af elektrostatisk o7
Anvendelse af elektrostatisk o6

5 Konklusion

 

Den olierenser, der kræves af smøreolie- og anti-forbrændingshydraulikoliesystemet i kraftværket, kan konfigureres i henhold til den faktiske efterspørgsel.Hvis olien er i god stand, kan den almindelige mekaniske olierenser eller centrifugalolierenser konfigureres.Hvis olietilstanden er dårlig, partikelmaterialet er mere, og lakfænomenet er alvorligt, bør den elektrostatiske olierenser kombineret harpiksteknologi med høj filtreringsnøjagtighed konfigureres.I modsætning hertil har den elektrostatiske olierenser den bedste filtreringseffekt, fjernelseshastigheden af ​​små partikler, oxider, slam og andre urenheder er høj, og kan fuldstændigt og effektivt fjerne lakken, kan effektivt forbedre den kvalificerede hastighed af oliepartikelstørrelsesindeks, og tilsvarende forbedre sikkerheden og pålideligheden af ​​dampturbinedrift.


Indlægstid: Mar-24-2023
WhatsApp online chat!